Den bæredygtige udvikling i byggebranchen fortsætter

2019 har været et godt år for den bæredygtige udvikling og for PEFC Danmark. Gradvist kan efterspørgslen på bæredygtighed, klima- og ansvarsbevidstheden mærkes, da flere og flere kræver og efterspørger dokumenteret bæredygtigt træ. I år valgte endnu en række virksomheder at blive PEFC-certificerede og er dermed blevet en bæredygtig leverandør til de danske byggecentre og privatpersoner. Det har øget mulighederne for at forbrugere kan tage de aktive bæredygtigt valg.

DE DANSKE TRÆLASTER ER PEFC-CERTIFICEREDE

Det er især PEFC-certificeringen af de danske trælaster, der har gjort det nemt for virksomheder såvel som private at købe dokumenteret bæredygtigt træ. Som PEFC Sporbarhedscertificerede er de en del af den lange kæde af virksomheder, der arbejder med træet fra bæredygtigt forvaltede skove. PEFC-systemet er forbrugernes sikkerhed for at det træ, der fældes og bruges hele vejen fra skovene og savværkerne og ud til de endelige produkter på hylderne, er bæredygtige. I dag er alle de store trælaster i Danmark certificerede hos PEFC, og de er næsten alle medlemmer af PEFC Danmark. Som ordinært medlem i PEFC bliver virksomhedens bidrag til udformningen af PEFC-certificeringen af bæredygtigt skovbrug markant større. De nyest tilkomne medlemmer i rækken af trælaster er XL-BYG.

XL-BYGs direktør, Thorbjørn Sejer Jensen, begrunder deres medlemskab på følgende måde:

- Byggeriet er én af de store ressourceforbrugere, og som leverandør af byggematerialer har vi et stort ansvar for at bidrage til at gøre branchen bæredygtig. I XL-BYG kan vi gøre det ved at sikre, at bl.a. de træbaserede byggematerialer, vi sælger, er bæredygtige. Derfor har vi valgt at blive medlem af PEFC Danmark.

Læs mere om et PEFC-medlemskab og find hele listen af vores medlemmer her: www.pefc.dk/medlemmer

Få mere at vide om PEFC Sporbarhedscertifikat

Læs mere om ’Villa Grenaa’ her elle her

VILLA GRENAA – første PEFC-certificerede parcelhus

Efter 20 års arbejde med bæredygtigt skovbrug, er det PEFCs forsatte dedikation til at få flere til at efterspørge bæredygtigt træ og at give folk muligheden for et aktivt bæredygtigt valg. Lige nu følger vi spændt Jakobsen Huse A/S’ opførelse af Villa Grenaa på Djursland, som kan blive det første projektcertificerede parcelhus i verden. Hos PEFC Danmark håber vi at dette projekt bliver et pejlemærke og markerer starten på en ny tid i dansk byggeindustri, hvor dokumenteret bæredygtigt træ bliver en selvfølgelighed i byggebranchen og i familiers hverdag.

- Det nye bæredygtige husprojekt er et udtryk for at markedet, PEFC og byggebranchen har udviklet sig tilstrækkeligt meget til at overskue nye udfordringer. Huset er et i skridt i retningen af en mere bæredygtig fremtid for alle familier. I PEFC Danmark ser vi frem til udviklingen af samarbejdet og de fremtidige byggerier med bæredygtigt træ,

fortæller Morten Thorøe, sekretariatsleder i PEFC Danmark.

Læs mere om nomineringen af Camp Adventures ’Skovtårn’ til WAF19 her.

Palsgaard Spær - leverandør til bæredygtigt byggeri

For Palsgaard Spær, som er Danmarks absolut største spærproducent, var en PEFC-certificering en vigtig del af en bæredygtig fremtidssikring. Palsgaard Spær er en lokal forankret virksomhed, som tager både et miljømæssigt og socialt ansvar, og hvor certificering har været en naturlig del af virksomhedens udvikling. Palsgaard Spær leverer nu bæredygtige produkter til dansk byggeri.

Skovtårn nomineret til Best use of certified timber

I samarbejde med PEFC udvælger World Architecture Festival (WAF) hvert år det stykke arkitektur, som bedste benytter certificeret træ. I år er vi i PEFC Danmark meget stolte over at kunne finde EFFEKT Arkitekterne med deres Skovtårn på den såkaldte ’shortlist’ i kategorien ”Best Use of Certified Timber.” Camp Adventure Development er bygherren bag det særprægede og verdensomtalte Skovtårn, som er tegnet og designet af EFFEKT Arkitekterne, mens det egetræ, som tårnet er bygget af, er produceret lokalt i Bregentveds og Gisselfelds PEFC-certificerede skove.

Læs mere om Revisionsarbejdet på vores hjemmeside: www.pefc.dk

20-ÅRS JUBILÆUM

I 1999 blev PEFC Danmark etableret med det formål at udvikle et system for bæredygtigt skovbrug. Siden da er PEFC i Danmark vokset til at omfatte ca. 275.000 ha skov og ca. 200 skovejere, samt flere hundrede virksomheder i følgeindustien. Globalt er PEFC i dag verdens største skovcertificeringssystem for bæredygtigt skovbrug og tæt på at runde 50 nationale medlemmer og mere end 300.000.000 hektar er på verdensplan PEFC-certificeret. Det gør PEFC til det største skovcertificeringssystem i verden, og det gælder også i Norden og i Danmark. Vi er taknemlige overfor vores medlemskreds, som repræsenterer en lang række virksomheder og foreninger med interesse for bæredygtigt skovbrug. Samt de mange skovejere, som har valgt at lade sig certificere efter PEFC systemet.

Revision: EN DANSK STANDARD TIL DE DANSKE SKOVEBRUG

Revisionen af den danske PEFC Skovstandard er godt i gang, og alle de deltagende interessenter arbejder sammen om at udvikle det PEFC system, som passer til de danske forhold. Hos PEFC tror vi på, at dansk skov har behov for et skovcertificeringssystem, der tager udgangspunkt i de danske forhold. Derfor er PEFC skabt af danske interessenter med hensyntagen til de specielle forhold, der gør sig gældende i dansk skovbrug.

For yderligere information kontaktes Morten Thorøe, Sekretariatsleder i PEFC Danmark, på tlf. +45 60 60 56 49 eller e-mail mt@pefc.dk.